A következő okosóra fedőneve: Noblesse

Tavaly reformálásra került a Samsung berkein belül a sportra fókuszáló okosóra portfólió. A Gear Sportot, amihez bő másfél éven keresztül volt szerencsém, 2019 tavaszán a Galaxy Watch Active széria követte, melynek afféle ráncfelvarrása érkezett meg ősz folyamán Galaxy Watch Active 2 néven. Utóbbi talán hidegzuhanyként érhetet sokakat, ugyanis mindenki a Galaxy Watch utódját várta abból kifolyólag, hogy egy teljes esztendő eltelt. Ezzel szemben nem így lett, a társaság más célt tűzött ki maga elé.

A Galaxy Watch hivatalos fotója. Forrás: Samsung

Az okosóra portfóliójukban tradicionális vonalat követő és sportra fókuszáló órákat vélhetünk felfedezni. Előbbiből várjuk az újabb generációt, hiszen a Gear S2 Classic-ot (2015 októberét írjuk!) egy évvel később a Gear S3 Frontier/Classic követte. Ezt követően döntöttek úgy, hogy, mivel nincs olyan mértékű fejlődés az okosórapiacon, így két évig megpróbálják ott tartani készüléküket. Ez be is jött, és egy méltó utódot kaptunk tavalyelőtt augusztusban a Galaxy Watch által. Úgy fest, tényleg akarják tartani a 2 éves periódust, mert tegnap bukott le, miként emlegetik a lehetséges utódját.

Mielőtt azonban rátérnék, kis internetes kutatómunkát végeztem, hogy az előző szériák, milyen fedőnéven (codename-en) futottak:

Modell:Modellkód:Megjelenés:Fedőnév:
Gear S2 Classic / SportSM-R732 / SM-R7202015 májusaOrbis
Gear S3 Classic / FrontierSM-R770 / SM-R760 2016 augusztusaSolis (Sun)
Gear SportSM-R6002017 augusztusa?
Galaxy Watch 42 / 46mmSM-R810 / SM-R8002018 augusztusaGalileo
Galaxy Watch ActiveSM-R5002019 februáraPulse
Galaxy Watch Active 2 40 / 44mmSM-R830 / SM-R8202019 augusztusaRenaissance

A holland Galaxy Club információi szerint, a következő tradicionális vonalat követő modell fedőneve: Noblesse lesz. A szó érdekessége, hogy ismételten nem angol nyelvhez nyúltak, hanem most franciához, melynek nyersfordítása: nemesség. Ezzel is utalva arra, hogy a sport mellett az elegancia ismételten előtérbe kerül, amit a korábbi szériáknál megízlelhettünk. Nyilván a Galaxy Watch Active 2 SS is próbálná ezt erősíteni, de az akkoris csak egy sportóra.

Azért emlegettem, hogy ismét nem-angol szóhoz nyúltak, ugyanis a Gear S2 esetében az Orbis latin eredetű (jelentése: világ), míg a Gear S3-nál a Solis spanyol, melynek angol megfelelője a Sun.

Igazából lényegtelen, miképp szólítjuk, 2020 augusztusa előtt nem nagyon kell számolni a megérkezésével. Több oldal – köztük mi is – arra tippelünk, hogy majd a Galaxy Note10-család utódjaival kerül bejelentésre, ezzel pedig hozzák azt a 2 éves ciklust, amiről fentebb már elmélkedtem. Valószínűleg marad a két méretű kijelző, de nincs semmi kőbe vésve, az idő múlásával okosabbak leszünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.