Ilyen védelemmel rendelkezik a Galaxy S20-család és a Galaxy Z Flip

A következő napokban egy sornyi olyan infómorzsát hoznék el, amikről kevesen beszélnek a legújabb csúcskategóriás modellek kapcsán, holott ugyanolyan fontos, mint az összes többi paraméter. Február 11-én mutatkozott be a Galaxy S20-család és a Galaxy Z Flip. Felmerülhet a keresztkérdés, hogy ezeket a drága készülékeket milyen védelemmel látta el a Samsung, hogy a hétköznapi használatot kibírják és hozza azt az életidőt, amivel mindenki elégedett lesz.

Kezdem a sort a Galaxy S20-akkal, ahol két halmazt lehet megkülönböztetni. A Galaxy S20 és Galaxy S20+ egy kalap alá tartozik, míg a Galaxy S20 Ultra egy másikba sorolandó. A vállalat már az előző évi csúcsmodelljeinek kijelzőjénél Gorilla Glass 6-ot használt. Most sincs változás. Megtartották a technológiát, ami 2018 júliusa óta létezik és azóta már minden csúcstelefonnál alapértelmezett kijelzőtípus. Különlegességei között tartható számon (a Gorrila Glass 5-höz képest), hogy:

  1. teljesen új kémiai összetevőkből készült,
  2. kétszer ellenállóbb,
  3. illetve ugyanolyan karcálló.

A Samsung tehát mindegyik Galaxy S20-as előlapjánál ezzel dolgozik. Hátlap tekintetében már anno a Galaxy Note10-családnál is ezzel látták el a termékeiket, amelyet tovább örököltek, így a trió mindegyike szintén megkapta. A Galaxy S20 Ultra annyival mutat túl társain, hogy a kameraszigetet borító üvegnél se adták alább, a periszkópós kamera biztonságban van. Meg lehet nyugodni, a drágának tűni árazásnál nincs ilyen téren sem spórolás.

Borításánál az Alumínium 7000-es ötvözetet lecserélték egy úgy nevezett: 7S10 Metalra, melynek különlegessége, hogy 1.2-szer ellenállóbb lett, mint amit a Galaxy S10/Note10-családnál alkalmaztak. Maradt az IP68-as tanúsítvány, mellyel lehet menni vízbe 1.5 méterig 30 percig – bár ezt mindenki saját felelősségre tegye, mert beázásra nincs garancia.

S10Note10S20S20+S20 UltraZ Flip
Előlap:GG6GG6GG6GG6GG6GG6
Hátlap:GG5GG6GG6GG6GG6GG6
Kamera:GG3GG3GG3GG3GG6GG3
Összehasonlító táblázat

A Galaxy Z Flipnél mindenképpen muszáj kihangsúlyozni, hogy egy különleges okostelefon, ami a megszokotthoz képest több odafigyelést igényel. Nem csak azért, mert alapvetően törékenyebb a hajlíthatóságából fakadóan, hanem azért is, mert mondjuk nála nincs jelen IP-tanúsítvány. Vízbe ne vigyétek, mert máskülönben eléggé rosszul jártok! Az előlapja és a hátlapja Gorilla Glass 6-os védelemmel lett ellátva, míg a kameraszigetnél GG3-at alkalmaztak.

Beszélgessünk kicsit a gyengepontjának titulált hajtáspontról. Nos, immáron két kompakt zsanér helyezekig el, míg a Galaxy Fold-nál eggyel dolgoztak a mérnökök. Részben ennek köszönhető, hogy több szögben is lehet állítani a készüléket. Ha visszaemlékeztek, akkor az elődnél nyitott és csukott állapot volt, míg most van egy köztes is, aminél a több fokos dőlés szög engedélyezett és használható. Az ultravékony kijelzőnek köszönhetően jelentősen csökkent a kijelző hajtásvonala, ezáltal sokkal simább érzetet ad a végeredmény. Afféle elseprő kialakítás jelent meg a hajtásánál, ami a kijelzőt és a zsanérokat védi. Elve, hogy a miniatűr seprűszálak kiseprik a port és az idegen anyagokat a zsanérpántok közül.

Zárásképpen a szokásos infó, ugyanúgy, mint a Galaxy Foldnál, nála is legalább 200 ezer hajtást ígér a Samsung, ami átszámolva napi 100-nál 5 évre elegendő. Egyelőre arról nincs infók, hogy első alkalmas kedvezményes kijelző cserével rendelkezik-e a termék, de amint megtudjuk, megírjuk. A termék február 21-től lesz kapható, még van időnk kideríteni!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.