Maximális felbontáson is működhet a 120Hz-es képfrissítés a Galaxy S20-akon, legalábbis fejlesztik

A Galaxy S20 pre-order időszakában vagyunk, amikor a Samsung már túl van a termékeinek bemutatásán, azonban a piacra dobásán még nem. Régóta tudjuk, hogy a készülékcsalád képes lesz a 120Hz-es képfrissítésre, azonban csak február 11-én kerül azon mondat végére pont, hogy milyen felbontás mellett?! Nos, ez csak FullHD+-os volt, amire sokan felrántották a fejüket, mert mégis csak Quad HD+-os felbontásra (3200x1440px) képes.

A vállalat valószínűleg azért döntött az alacsonyabb felbontás mellett, mert hiába került bele egy újabb processzor (Exynos 990) és az előző évekhez képest sokkal nagyobb akkumulátorok, mégis csak energiazabálónak tekinthető a magasabb képfrissítés. Az opciót viszont beleépítették, hogy, aki ilyen sebességű képernyőfrissítést szeretne, az bátran állítgassa saját felelősségére, azonban a 120Hz-esre csak FHD+ felbontásnál van módunk.

Ha tippelnem kellene, akkor az újdonság még egyelőre a kiforratlan státuszában kap helyet olyan téren, hogy hiába tesztelték laboratóriumi környezetben, az embereknél teljesen más adatok mutatkozhatnak. Max Weinbach, akitől számtalan Galaxy S20-as szivárogtatott információ került a netre úgy véli, hogy a Samsung elkezdte optimalizálni a magasabb felbontásra a magasabb Hz-tartományt, melyre véglegesítésére a következő negyedévben kerülhet sor:

A magasabb képfrissítést azok a felhasználók is érezhetik, akik nem játékra használják a készüléküket, ugyanis böngészéskor sokkal simább a mozgás – köznyelviben kifejezve: nem döcög, nem akadozik. Ezzel párhuzamosan növeli a játékok élményét a gyorsabb reakcióval.

Ha tippelnem kellene, akkor a Galaxy Note20-ig biztos megérkezik a magasabb felbontású 120Hz-es képfrissítés, mivel az lenne az alap elvárás, hogy az őszi csúcsmodellek már ilyen képességekkel lássanak napvilágot. Meglátjuk, hogy igaza lesz-e Max Úrnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.