Különleges tokot kapott a Galaxy S20+

Javában tart a Galaxy S20 előrendelési időszaka, s közben befutott a Galaxy Z Flip is, ami vérfrissítésként érkezett a Samsung összehajthatós okostelefon portfóliójába. A Galaxy S20-család számomra talán legkérdőjelesebb tagja a Galaxy S20+, ami ugyanúgy kilóg a vállalat tavaszi csúcskategóriás telefonjai közül, mint tavaly a Galaxy S10e a Galaxy S10-eknél. Érdekes, mert 1 év elteltével a közönség mindhárom tagot megkedvelte, elfogadta és kialakult mindegyiknek a piaca. Nem vette el egyik a másik ügyfélkörét.

A Galaxy S20-aknál szintén érződik, hogy talán sok a három tag – kettő elég lett volna: a sima és az Ultra jelenlétével –, de a Galaxy S20+ malmára talán az is hajtja a vizet, hogy az előrendelési időben ajándék Galaxy Buds+ dukál mellé, amit majd a készüléknek az átvételi napjától lehet bizonyos ideig aktiválni. Van azonban egy másik érv, ami nem sűrűn kerül szóba, holott exkluzivitást rejt magában azzal, hogy a többi családtag kimaradt a lehetőségből!

Ezt a gyártó csak Kvadrat tok néven emlegeti a hivatalos weboldalán, amihez másolnám az ismertetőt:

Emeld a telefonod szépségét és tedd a Kadvrat fenntartható textiljéből készült tokba!

olvasható a Samsung Magyarország oldalán.

Első ránézésre a Galaxy S9-családnál feltűnt, majd eltűnt Hyperknit tokra emlékeztet, ami nem aratott nagy sikert. Két évvel a termék bevezetés óta is könnyedén beszerezhető Piros és Szürke színopciójában, ugyanis nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ezért mondhatni, rajta maradt mindenkin, aki berendelt belőle. (Jelenpillanatban, 2 990Ft-os áron szeretne végső nyughelyére vonulni, de ez még várhat magára, ugyanis a hivatalos márkaboltok oldalán is rendelhető.)

A Samsung 2020-ban sem hagy minket különleges tokvariáns nélkül, amit megint csak egyetlen típusnál használ, vezettet be. Ha felidézitek egyik korábbi írásomat, akkor derenghet, hogy a kulcsbetű az „X”-ben rejlik, amit már a Galaxy S6 óta a gyártó a kísérleti jellegben őriz a tartozékos portfóliójában. Anno az S6 Edge+-nál a Glitter Cover-rel indult el a lavina, majd a Galaxy S7-családnál jött egy fura, Magyarországot elkerülő változat, amit a Galaxy S8-tól az Alcantara váltott. Ekkor azt hihettük, hogy elvesztette „prototípus” jellegét, de a Galaxy S10e-vel megcáfolodott mindez, illetve a Pattern Cover-rel.

Az EF-XG985 modellkódon számontartott kiegészítőt tényleg a Hyperknithez tudnám leginkább hasonlítani anyaghasználatából fakadóan. A Kvadrat egy skandináviai, azon belül is dániai világhírű textilgyártó cég, ami tükrözi az innováció iránti elkötelezettséget, a minőséget és az egyszerűséget. A Kvadrat tok különlegessége, hogy Revive-textilből készül, ami tulajdonképpen újrahasznosított poliészter. A gyártó célja, hogy csökkentse a műanyaghulladékot.

A Galaxy S20+-nál tehát a dánoktól érkezik egy különleges textilanyagú tok, amit 9 990 Ft-os áron vezetnek be a magyarországi piacra.

Választható színpalettája:

  • Zöld: EF-XG985FGEGEU
  • Piros: EF-XG985FREGEU
  • Szürke: EF-XG985FJEGEU

Mit gondolsz a tokról? Szerinted a következő csúcskategóriás is kapni fog, vagy a Galaxy Note20-nál már elállnak a bevezetésétől?