Ez a Samsung Magyarország álláspontja a Galaxy Buds+ multipoint csatlakoztatásáról

Nagyjából 1 hete érintettük a Galaxy Buds+ több készülékhez való csatlakozásának témáját, hiszen egy korábbi összehasonlító táblázatban, valamint a Samsung weboldalán is előzetesen arról írtak, hogy szoftveresen támogatva lesz az utódban, azonban még sincs így. Kevesen tudhatják, de a Samsungnak a sztereó Bluetooth fülhallgató szegmensében a Samsung Level U Pro ANC volt képes arra, hogy egyidejűleg két eszközhöz kapcsolódjon, ami roppant hasznos tud lenni, ha az ember két telefonnal éli mindennapját.

A Galaxy Buds+ kreatívja a Samsung weboldalán.
Fotó: Samsung

Nyilván, hogy mi állhat annak hátterében, hogy még sincs felszerelve a képességgel a teljesen vezetékmentes kütyü, nem tudni és valószínűleg hétpecsétes titok övezheti. Meglepődnék, ha direkt nem számoltak volna ezzel a funkcióval. Inkább valami olyasmiről lehet szó, hogy az üzemidő jelentős csökkenésére megy rá a többpontos csatlakozás, hiszen a lejátszási idejénél 10-11 órát tart számon a Samsung, amivel minden konkurenciáját maga mögé utasítja. A másik, amire még tudnék gondolni, hogy a kompatibilitás nem sikerült megoldani. A Galaxy Buds-nál (mármint az első generációsnál) a kezdetekben akadtak olyan szoftveres problémák, hogy pár (tized)másodpercre lecsatlakozott a készülékről, majd újra vissza; illetve már ha egy vastagabb ruhadarabba raktuk a párosított eszközt, akkor is mutatkozott a szakadozás árnyékolásból eredően.

A szerkesztőség úgy gondolt, rákérdez a Samsung Magyarországnál, hogy most van-e többpontos csatlakozásra lehetőség, vagy nincs, mégis csak a hivatalos álláspont a mérvadó. Mutatnám a választ, amit kaptunk:

A Buds+ esetében a multipoint csatlakozás nem elérhető (azaz egy időben több eszközhöz nem tud csatlakozni), viszont ha több eszközzel párosították már a Buds+-t, egy gombnyomással át lehet váltani a csatlakoztatott eszközök között. További kapcsolódó funkció: Ha egy Galaxy eszközhöz csatlakoztatták a Buds+-t, és a felhasználónak van más Galaxy eszköze, amin be van jelentkezve a Samsung fiókjába, automatikusan hozzáadja mindegyik eszközhöz a Buds+-t, nem szükséges azokkal külön párosítani.

kaptuk válaszul a Samsung Magyarországtól.

Biztató, amit olvashatunk, hiszen ha Samsung készülékekkel használjuk a terméket, akkor van alternatív megoldás, ami nem más, mint az egységes Samsung fiókba való bejelentkezés, ami által szinkronizálódik a párosítási listánk a termékekre.

Véleményünk szerint, nincs kizárva, hogy a közelebbi jövőben érkezik szoftverfrissítés arra fókuszálva, hogy a fennálló megoldatlan funkció elérhető legyen. Már csak azért, mert máskülönben, miért szerepelt ott a Samsung leírásában?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.