Az okosórák is kaptak GPS javító frissítést


A napokban számoltunk be arról, hogy a Samsung több régebbi csúcskategóriás készülékre adott ki firmware frissítést. A hivatalos patchnote-ja szerint, a GPS került javításra – ami azért érdekes, mert magához a biztonsági javítási részhez egyáltalán nem nyúltak a szoftverfejlesztők; másfelől nagy lehetett a gond, ugyanis egyik sem mai modell. A cikkben ki is emeltük, hogy a Galaxy S7 és a Galaxy S8 termékcsaládról, valamint a Galaxy Note8-ról volt szó, viszont a szemfüles GalaxyClub csapata észrevette, hogy a lista ennél azért hosszabb.

A GPS fixálás kiterjedt egészen a 2015-ben kiadott Galaxy S6 termékekre is, valamint a Galaxy S9-ekre. (Bár utóbbiről berögzítést még nem találtam!) Ezen felül néhány középkategóriásra, mint pl.: a Galaxy J7-re. Az eset érdekességét még az is tovább tetőzi, hogy ezeknél a legalább 6-7 éves modelleknél nincs arra lehetőség, hogy a hivatalos patch oldalukon visszanézzék a kiadásának dátumot, ugyanis azok már inaktiválásra kerültek.

A Galaxy Watch Actice egyik kreatívja.
Forrás: Samsung

A GPS fixálás azonban nem csak az okostelefonjait, hanem az okosóráit is érintette. Tegnap futott be a Galaxy Watch 42mm-es változatomra az R810XXU1GVG1 buildszámon számon tartott update, amely 31.8MB-os méretével kitágította a pupillámat. (A gondhoz képest talán egy kicsit nagy!) A 46mm-es se maradt ki a sorból a R800XXU1GVG1 builddel, de ahogy körbe nézegettem, más modell ugyanúgy stabilizálásra kerültek, mint pl.:

  • a Galaxy Watch LTE: R805WVLU1DVG1
  • a Galaxy Watch Active: R500XXU1GVG1

Noha nem találtam berögzítést a Galaxy Watch Active 2-re, de nincs kizárva, hogy a következő napokban megkaphatja; ahogy az sincs kicsukva, hogy a Gear Sport-ra is élesítik.

A jelek szerint találtak egy olyan GPS-re utaló problémát, melynek elengedése nem volt opció. Hiába van szó régebbi modellekről, a szoftverfejlesztők mégsem hagyták figyelmen kívül, helyette az elégedettség növelése érdekében leprogramozták a javítást, ami mindenképpen példaértékű. Emellett azt is mondatja, hogy a Samsung ennyi idő elteltével se hanyagolja el a régi vásárlóit, akik esetleg még ezeket a termékeket nyúzzák valamilyen formában.

Fotó: Galaxy Világa

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .